Throwback naar mijn eerste verre reis

Lang, lang geleden.. haha nee, in 2013 (oke, de tijd vliegt wel) maakte ik mijn eerste verre reis. En met verre reis bedoel ik dan dat ik voor het eerst voet zette op een ander continent dan Europa. Retespannend! Helemaal omdat ik met een groep van 10 mensen ging die ik nog nooit had gezien of gesproken. Ik was namelijk de lucky bastard die tijdens een stage bij een reisvakblad mee mocht op studiereis! Van tevoren wist ik dat ik waarschijnlijk een keer mee mocht op reis om daar vervolgens een verslag over te schrijven, maar ik had er niet helemaal op gerekend dat ik na een maand al vertrok richting Cambodja!!

En nou is het best even nadenken wat ik daar ook alweer allemaal heb gedaan. Ten eerste omdat het dus 4 jaar geleden is en ten tweede omdat je onwijs veel doet tijdens een studiereis. Maar.. gelukkig hebben we de foto’s nog!

Nadat we met een propellervliegtuigje aankwamen in een half onderwater gelopen Siem Reap, begonnen we de reis eigenlijk gelijk met het hoogtepunt. Hoe vaak je ook foto’s bekijkt van dit immense bouwwerk, en geloof me dat heb ik vaak gedaan voor ik vertrok, het is bij lange na niet zo indrukwekkend als wanneer je er met je neus voor staat. WAUW, Angkor Wat is by far de meest bijzondere plek waar ik ooit ben geweest! Ook al word je omver gelopen door toeristen met camera’s en zijn ze aan alle kanten bezig met restauraties, het maakt allemaal geen flikker uit. Angkor Wat is fantastisch! Dus, als het nog niet op je bucketlist staat dan zou ik daar maar snel ruimte voor maken.

Het meest bijzondere is misschien wel dat al deze oude tempels midden in de jungle liggen. Telkens als je een stukje verder wandelt of fietst komt er uit het niets weer een andere ruïne tevoorschijn. Het is een beetje mysterieus, alsof je door een sprookje loopt! Wij hebben tijdens onze reis gewandeld, gefietst en met de tuktuk door het gebied gecrosst. Een mountainbiketocht is echt een aanrader. Op die manier zie je toch net iets meer en kom je op andere plekken.

Maar, eerlijk is eerlijk, na 23 verschillende tempels die steeds meer op elkaar beginnen te lijken ben je wel een beetje tempelmoe. Gelukkig heeft Cambodja nog veel meer moois, dus op naar het Tonlé Sapmeer!

Hoewel ik hondsberoerd was van de malariapillen, vond ik de boottocht geweldig. Het meer ligt ongeveer in het midden van Cambodja, een stukje onder Siem Reap. Heel apart om te zien zijn de drijvende dorpen. Mensen wonen hier letterlijk op het water, doen er hun boodschappen en gaan met een bootje naar school.

Oh en de Cambodjanen zijn trouwens super vriendelijk en grappig. Voor een leuke avond ga je eerst naar de night market voor de nodige lokale versnaperingen om vervolgens een drankje te doen in pub street. Met veel restaurants, barretjes en disco’s is het hier sowieso gezellig. En dan gewoon met de tuktuk weer terug naar je hotel!

Na 4 dagen Cambodja vertrokken we naar Bangkok om Thailand te ontdekken, maar daarover een andere keer meer!

Oke en dan nog eentje om het af te leren..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: