Gekleurde zitzakken op Bali

De ultieme Bali-checklist (met een knipoog)

Bali is misschien wel hét eiland van de clichés. En iedereen (lees: half Nederland) die het Indonesische eiland wel eens bezocht heeft weet dat de meeste nog waar zijn ook. Van relaxen in de buurt van gekleurde zitzakken en parasols tot foto’s in watervallen en rijstvelden, we doen het allemaal. Ik ging hier eens goed voor zitten en zie hier.. the ultimate Bali checklist! Want als je déze dingen niet hebt gedaan, ben je eigenlijk niet op Bali geweest. Komt die!

1. Chillen in een gekleurde zitzak

Dit kan niet al te moeilijk zijn. De typische zitzakken in alle kleuren van de regenboog vind je overal op Bali. Vooral ook leuk in combinatie met een parasolletje in een andere kleur. Het kan echt geen kwaad om zo nu en dan een lekkere cocktail, verse kokosnoot of koude Bintang te nuttigen op zo’n vrolijke zak. Voetjes in het zand, drankje in de hand. Wat wil een mens nog meer?!

2. Drink met je billen bloot, melk (water!) uit een kokosnoot

Ik weet dat er veel mensen zijn die dit verschrikkelijk vies vinden, maar kom op. Als je in een land bent waar deze geweldige dingen gewoon uit de boom vallen kun je dit niet overslaan. Daarnaast is het ook nog eens super gezond, vet cheap, dorstlessend én ziet er hip uit op een foto, goed voor de Instagram-likes!

3. Dobberen in een waterval

Natuurlijk ga je op Bali minstens één waterval bezoeken. Ik bezocht de Tegenungan waterval in de buurt van Ubud. Op zich erg mooi, maar wel super druk met toeristen. Leuker is het (denk ik) om een meer afgelegen en minder bekende waterval te zoeken om even lekker te chillen. Huur gewoon een scooter, kun je gelijk nummer vijf afstrepen!

4. Surfen, duiken, snorkelen en suppen

Watersport is echt wel activiteit nummer één op Bali. Vind je duiken te eng, dan ga je snorkelen en ben je te lui om te leren surfen, dan is suppen een goed alternatief. Ik vind duiken geweldig, dus dat deed ik bij Padang Bai aan de oostkust. En omdat ik te lui was om te surfen, huurde ik alleen een board en peddelde rustig over het water. TIP: Neem tijdens het suppen een duikbril mee. Als je dan van je board dondert (en dat gebeurt) kun je mooi een kijkje nemen onder water! #BONUS

Lees hier waarom ik duiken zo te gek vind! 

5. Een scooterselfie maken

Als je op Bali bent huur je natuurlijk een scooter, dat mag algemeen bekend zijn. Naast dat het goedkoop is, ben je lekker mobiel, kunnen je oksels een beetje luchten in de wind én kom je op de mooiste plekjes wanneer je verdwaald. Ja, je gaat minstens één keer de weg kwijt raken, maar geloof mij, dat zijn achteraf gezien de leukste momenten!

6. De perfecte foto proberen te maken van een rijstveld

Dit is waarschijnlijk één van de redenen waarom je überhaupt naar Bali bent afgereisd, dus deze mag écht niet ontbreken! Toen ik, na een lange scootertocht aankwam bij de Tegalalang rijstterrassen was de zon helaas nergens te bekennen. Uiteindelijk maakte ik tussen de wolken door nog snel deze groene foto. Hoe vaak je de rijstvelden ook voorbij ziet komen op het internet, in real life zijn ze toch echt het allermooist!

7. Iets hips eten uit een bowl

Zoek #bali op Insta en je komt ze tegen hoor, deze goed gevulde Nalu Bowls. Erin een combinatie van bevroren fruit, vers fruit en verschillende toppings. En ja, het smaakt écht zo lekker als het eruit ziet! Niet zo’n fan van een bakje fruit (hoe dan?), niet getreurd. Op Bali flikkeren ze alles in een bowl, dus ook salades en ander lekkers!

***

Ik ben benieuwd of jij al deze clichés al van je lijstje kunt strepen?

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: