3x actief op Gili Trawangan

Natuurlijk ga je in de eerste plaats naar Gili Trawangan om te chillen aan het strand en verder niet zo veel te doen. Deden wij ook! Maar ook al is het eiland super klein, er zijn een paar activiteiten die je naar mijn mening echt niet mag overslaan.

#1 SNORKELEN

Waarschijnlijk was je dit sowieso al van plan, heel goed! Eerder snapte ik niet zo goed wat mensen leuk vonden aan snorkelen. Ik ben nooit echt een waterrat geweest. Naar het zwembad of het strand gaan vond ik leuk, maar wat er onder water gebeurde boeide me op de één of andere manier niet zo. Totdat ik in 2015 voor het eerst ging duiken. Doodeng vond ik het, maar als je eenmaal 10 meter de zee in bent vergeet je alles, want het is zo mooi onder water! Eigenlijk was ons plan om op Gili Trawangan te duiken, maar toen we in Padangbai (Bali) in een hotel verbleven met een duikschool hebben we dat daar gedaan. Maar op Gili T gingen we dus snorkelen en dat was leuk! Je hoeft trouwens echt niet ver de zee in. Als je tot je heupen in het water staat zwemmen de mooiste visjes al om je heen, zoals op de foto hieronder! Wij gingen snorkelen aan de oostkant van het eiland, ik weet dus niet hoe het aan de andere kant is.

#2 FIETSEN

Tijdens ons verblijf op Gili T sliepen wij in het super mooie en gezellige La Cocoteraie, een soort luxe tentenkamp. (Daar schreef ik trouwens hier over.) En bij die tent hoorden ook twee fietsen die je de hele vakantie kon gebruiken. Erg handig, vooral omdat wij niet in het ‘centrum’ zaten. Maar ook als je wel vlakbij de drukke straat van het eiland overnacht is het leuk om een fiets te huren. Gili T is helemaal niet groot, dus met een uurtje fietsen heb je toch maar mooi het hele eiland gezien. Ik vond het vooral leuk en verrassend dat je tijdens het fietsen nog zo veel rustige plekjes vindt. Er zijn op het relatief drukke eiland echt nog meer dan genoeg verlaten strandjes waar je écht tot rust kunt komen. Ook ‘s avonds pakten wij altijd de fiets om een leuk restaurantje op te zoeken, zoals Casa Vintage Beach, een échte aanrader!

#3 SUPPEN

Ik had dit dus nog nooit gedaan en het leek mij eerlijk gezegd best een beetje saai. Maarja, als je het niet probeert dan weet je het ook niet. Dus daar gingen we, board onder de arm (ha-ha, dat ding is zwaar!), go pro mee en gaan. Na wat oefenen, lees: in het water vallen, terug op de plank klimmen en een tijdje op de knietjes peddelen, had ik de smaak te pakken. En ik zou het zo weer doen! Het is gewoon genieten als je je evenwicht kunt bewaren en langer op je board blijft staan dan je had verwacht. Daarnaast is het ook best een goede work-out, zonder dat je het echt doorhebt. Tip: neem je snorkel, of in ieder geval je zwembril mee dan kun je ondertussen ook nog visjes kijken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: