Liebster Award

Hoera, ik ben genomineerd voor de Liebster Award!

Wat een verrassing! Nietsvermoedend kijk in mijn Facebook-inbox en zie ik tot mijn verbazing dat ik ben genomineerd voor de felbegeerde Liebster Award! Dank je wel Leonie van LaLaLeo voor deze mooie nominatie, ik voel mij enorm vereerd!

Eerlijk is eerlijk, toen ik het las dacht ik “Vet, een award! Maar wat is de Liebster Award in vredesnaam?” Inmiddels weet ik beter. De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers. En om de persoon achter de blog beter te leren kennen worden er vragen bedacht die de genomineerde moet beantwoorden. En aangezien ik hier de genomineerde ben, beantwoord ik hieronder de leuke vragen van Leonie. KOMTIE!

#1 Kun je vertellen over de meest bijzondere persoon die je tijdens een reis hebt ontmoet?

Afgelopen februari heb ik samen met mijn moeder een bijzondere reis gemaakt naar Kenia. Drie weken lang verbleven we in een opvanghuis (BeHoCa) voor straatjongens in Mombasa om vrijwilligerswerk te doen. Oprichtster en “mama” van de jongens is de Nederlandse Melissa. Wat zij voor de ruim 20 jongens doet is ongelofelijk. Door haar liefde, doorzettingsvermogen en geloof krijgen de jongens langzaamaan weer een toekomst. Tijdens deze drie geweldige weken werd het mij steeds meer duidelijk dat Melissa alles heeft opgegeven om deze mooie mensen te helpen. In Nederland heeft ze werkelijk alles achtergelaten en dat vind ik zo ontzettend knap en stoer. Ik heb dan ook heel veel respect voor haar en vind Melissa een van de meest bijzondere personen die ik ooit tijdens een reis heb ontmoet.

Meer lezen over mijn vrijwilligerswerk in Kenia? Klik hier!

Met alle BeHoCa-boys!
Met alle BeHoCa-boys!

#2 Ben je wel eens tijdens het reizen in een situatie terecht gekomen waarbij je dacht: “Oeps.. dat ging maar net goed!” Wat was er gebeurd?

Met twee vriendinnen was ik aan het backpacken in Sri Lanka toen we een safari boekten voor Yala National Park. Natuurlijk hadden we Tripadvisor moeten checken om te kijken of we een betrouwbare organisatie hadden geregeld, maar dat bedachten we net iets te laat. Helaas werden we belazerd waar we bij stonden en betaalden we té snel té veel geld. Toen we op de afgesproken plek nog steeds ons geld niet terug kregen, zijn we naar het kantoor gelopen om verhaal te halen. Dat viel nog niet mee. Na een uur “bekvechten” over en weer en dreigen met de politie kregen we eindelijk ons geld terug. Achteraf kan ik erg lachen om het voorval en ben ik zelfs een beetje trots dat het ons uiteindelijk gelukt is, maar op het moment zelf stond me het huilen nader dan het lachen. Leermomentje, dat dan weer wel!

#3 Het leven als reiziger gaat niet altijd over rozen. Wat is het meest vervelende wat je hebt meegemaakt tijdens een van je reizen?

Echt ziek ben ik gelukkig nooit geweest op reis (afkloppen), maar tijdens een geweldige studiereis naar Cambodja en Thailand heb ik me een aantal dagen behoorlijk beroerd gevoeld. Tijdens busritten was ik continue misselijk en alleen de gedachte aan eten maakte me al ziek. Uiteindelijk bleek het aan de malaria tabletten te liggen die ik slikte. Ik ben dan ook halverwege de reis gestopt met de pillen. Gelukkig heb ik ondanks de misselijkheid wel kunnen genieten van deze reis, want het was mijn eerste ervaring buiten Europa!

#4 Heb je tijdens het reizen andere (misschien rare) gewoontes die je thuis in Nederland niet hebt?

Niet per sé heel raar, maar als ik in het buitenland ben drink ik relatief veel cola, terwijl ik dat in Nederland eigenlijk nooit doe. Ik ben er ooit mee begonnen, omdat ik de in het buitenland beschikbare frisdrank vaak niet lekker vind. Sinas bijvoorbeeld, is meestal niet te drinken in andere landen en zoiets als cassis bestaat er vaak helemaal niet. Cola kun je daarentegen bijna overal krijgen en dus bestelde ik dat maar. Tegenwoordig drink ik sowieso bijna geen frisdrank meer, maar toch houd ik de cola op reis er wel in. Om even wat suiker binnen te krijgen en de dorst te lessen. Daarnaast is cola goed tegen misselijkheid en dat is altijd mooi meegenomen op reis!

#5 Waar zou je nooit meer naar toe gaan en waarom niet?

Er zijn eigenlijk geen plekken waar ik nu al van zeg dat ik er nooit meer naar toe zou willen, maar voor de hoge prijs die we betaalden vond ik Curacao behoorlijk tegenvallen. Ja, de stranden zijn super mooi, het water warm en blauw en als ik hier niet was geweest had ik misschien nog nooit gedoken, maar ik zou er niet per se weer naartoe willen. Qua natuur is er weinig soeps te zien, cultuur kun je (behalve Willemstad) ook niet ontdekken en het eten is vrij duur. Voor mij voorlopig dus geen Curacao.

Ons hotel op Curacao Kontiki Beach

#6 Zijn er reizen waar je hele hoge verwachtingen van had, maar daarom een beetje tegenvielen?

Niet de hele reis, want Sri Lanka was geweldig, maar Yala National Park viel behoorlijk tegen. Dit had natúúrlijk ook met het voorval uit vraag 2 te maken. Onze “gids” vertelde namelijk niet meer dan ik zelf ook kon bedenken. Toch vond ik het park op zich ook een beetje tegenvallen. Behalve veel vogels, een krokodil, waterbuffel en (gelukkig!) enkele olifanten heb ik weinig wild gezien. Gelukkig was dit ook echt het enige minpunt van mijn hele reis door Sri Lanka, want verder is het echt een enorme aanrader!

#7 Waar had je juist helemaal geen verwachtingen van en vond je achteraf supervet?

Eén van de meest verrassende stedentrips die ik heb gemaakt was naar Praag. Wat een geweldig mooie stad is dat! Ik wist van tevoren totaal niet wat ik me er bij voor moest stellen en dacht zelfs nog dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Maar vanaf het moment dat we de stad inreden (we gingen met de auto: aanrader!) wist ik dat we op de goede plek waren. De gebouwen zijn bijzonder mooi, de sfeer is goed en je kunt er heerlijk wandelen. Wij hebben de hele stad te voet ontdekt en ik zou er zo weer heen gaan!

Meer lezen over Praag? Check hier mijn reisverslag!

De bekende Karelsbrug in Praag

 

Mijn nominaties gaan naar..

Graag wil ik de volgende reisblogs nomineren voor de Liebster Award, omdat ik ze inspirerend vind!

Ik zou het leuk vinden als jullie de volgende vragen beantwoorden, zodat we jullie en jullie blog een beetje beter leren kennen:

  • Wie ben je en waarom ben je een reisblog begonnen?
  • Waarom zou jij de Liebster Award moeten winnen?
  • Wat neem je altijd mee op reis?
  • Als je een land moest kiezen om de rest van je leven te wonen, welk land werd dat dan?
  • Op welk artikel van je blog ben je het meest trots en waarom?
  • Houd je op reis meer van basic of luxe, en waarin uit zich dat?
  • Als je één bestemming mocht kiezen, waar zou je dan het liefst nog eens naartoe gaan?
  • Heb je een bepaald souvenirs waar je erg veel waarde aan hecht? Waar komt deze vandaag en wat is het verhaal?

Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat jullie genomineerd zijn en ik ben super benieuwd naar jullie antwoorden op mijn vragen. Good luck!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: