Top 3: de mooiste accommodaties waar ik heb overnacht

Het uitzoeken van mijn vakantieverblijf vind ik misschien wel het allerleukste onderdeel van de voorbereidingen. Tegelijkertijd is het ook een van de moeilijkste en meest tijdrovende dingen, lees: keuzes maken = lastig. Vorig jaar heb ik voor het eerst verschillende accommodaties geboekt, omdat we gingen rondreizen op Bali. De jaren daarvoor boekten we gewoon een hotel waar we dan de hele vakantie verbleven. Dat rondreizen is me echt supergoed bevallen, want je ziet veel meer en verblijft in verschillende acco’s. Zo heb ik inmiddels niet alleen in hotels geslapen, maar ook in een privé-villa, resort en tent. Hieronder mijn drie favorieten!

#3 Onze eigen villa in Ubud, Bali

Als je ooit naar Bali gaat, wat ik iedereen kan aanraden ;), moét je eigenlijk gewoon een keer tijdens je reis verblijven in een privé villa. Liefs met zwembad natuurlijk. Accommodaties op Bali zijn echt niet duur, dus twee nachtjes een villa boeken is heel goed te doen! Wij sliepen in Villa Padma in Ubud en dat was echt top. In 10 minuutjes loop je naar het centrum en het is er super rustig. De verhuurders waren echt schatten. ‘s Ochtends kwamen ze rennend en vliegend het heerlijke ontbijt brengen en we mochten zelfs hun eigen scooters twee dagen huren.

 

Deze geweldige privé villa boek je hier al vanaf €75,- per nacht!

#2 Van der Valk op Curacao

Oke, het klinkt inderdaad een beetje suf. Ga je naar Curacao en dan verblijf je in een Van der Valk hotel. Maar dit is volgens mij echt het mooiste hotel op het eiland. Toegegeven, het mocht wat kosten, maar dan heb je ook wat. Verspreid over het resort staan mooie houten hutten met daarin vier kamers, maar het allermooist was het zwembad! Zoals je op de foto ziet lag het zwembad tussen de huisjes en zo slingerde hij het hele resort door. Verder ligt het direct aan de super mooie blauwe zee en ben je met een kwartiertje in het centrum van Willemstad.

Een 9-daagse reis naar het Van der Valk Kontiki Beach boek je bij TUI al vanaf €1090,- per persoon inclusief vlucht!

 

#1 In een tent op Gili Trawangan

Veel mensen zullen niet staan te springen bij het idee om te slapen in een tent, maar ik wel! Vroeger ging ik elk jaar met mijn ouders en broertje kamperen in Frankrijk of Italië. Ik vind het gewoon wat gezelligs hebben. Nou moet ik eerlijk zeggen dat deze tent op het eilandje Gili Trawangan redelijk luxe was, met eigen wc, douche en airco ;). De ‘camping’ La Cocoteraie is klein opgezet met zo’n 8 tenten, een zwembad en gezellige receptie/restaurant. De medewerkers zijn echt super lief, zoals bijna alle mensen op Bali en de Gili’s en het eten en drinken erg lekker! Heel handig was trouwens de fietsen die je gratis kunt gebruiken. Zo kun je gemakkelijk het eilandje rond.

Ik ben heel benieuwd! Wat was voor jou de mooiste of meest bijzondere accommodatie waar je hebt overnacht?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: